Luftfartøj, vedligeholdelse

Flyver i himlen som en fri fugl har altid været en drøm og motiveret Wright Brothers til at oprette denne vidunderlige maskine kaldet fly. Men for at sikre optimal ydeevne, pålidelighed og sikkerhed fra det, du har brug at opretholde fly.

Fly vedligeholdelse har to vigtigste kritiske funktionelle modeller-forebyggende vedligeholdelse og krav-baserede vedligeholdelse. I forebyggende vedligeholdelse, nogle ekstra trin normalt træffes til at beskytte luftfartøjet mod rifter, der muligvis kan opstå i fremtiden, som fløj inspektion efter hver flyvning at forudse og rette op på problemer, der eventuelt kan skabe problemer under landing eller i den luft.

Krav baseret vedligeholdelse omfatter afhjælpe problemet, når det sker, dvs., det er krav om specifikke. Det indebærer sædvanligvis kritiske aktiviteter, så vejledningen er normalt forberedt proaktivt for hver planlagte opgave at sikre minimumtid spild under dens forekomst.

Fly test er den mest kritiske operationelle aktivitet, der vedligeholdelse teknikere udfører. Hver del, som vinger, skrog, hale fly, pumper, ventiler og kommunikationsudstyr, inspiceres og straks udskiftes hvis fandt problematiske.

Prøvningsprocedurerne er normalt gentagne, komplicerede og omhyggeligt konstrueret. Disse procedurer er opdelt i visse niveauer afhængigt af form for vedligeholdelse flyet behov. Under normale omstændigheder, et luftfartøj inspiceres efter hver flyvning (niveau 1) og efterfølgende niveauet stiger med stigninger i flyvende timer. Eksperter tyder på, at få flyet tjekket hvert halve år på en vedligeholdelse værftet for grundig inspektion.

Idet passagerernes sikkerhed i betragtning, fly vedligeholdelse har aldrig været betragtet som en almindelig vedligeholdelse aktivitet. Internationale fly vedligeholdelse agenturer som Federal Aviation Administration (USA), EASA (Europa), og AIATA (Australien) har fastsat strenge regler og retningslinjer for fly vedligeholdelse for at sikre maksimal sikkerhed for passagererne.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *